صفحه اصلی / آشپزی / ۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

امروزه اغلب افراد به گیاهخواری روی آورده اند و اگر شما نیز از این دسته از افراد می باشید بهتر است با پخت انواع غذاهای بدون گوشت آشنا شوید تا بتوانید غذاهایی متنوع را در برنامه غذایی خود قرار دهید و از طعم آن ها نهایت لذت را ببرید.

طرز تهیه غذاهای بدون گوشت

غذاهایی که بدون گوشت پخته می شوند اگر در دستور آن ها از ادویه های خوش طعم استفاده شود بی شک جزء خوشمزه ترین غذاها به شمار می روند. در مطالب قبلی طرز تهیه غذای مجلسی بدون گوشت و غذای ساده بدون گوشت را مشاهده کردید در ادامه با آموزش ۵ نوع از غذاهای بدون گوشت در خدمت شما عزیزان خواهیم بود.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

۱. طرز تهیه قیمه بادمجان بدون گوشت

مواد لازم

  • بادمجان بزرگ : یک عدد
  • دال عدس : ۲۰۰ گرم
  • روغن زیتون : دو قاشق غذاخوری
  • زیره : یک قاشق چایخوری
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • زنجبیل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • پیاز : یک عدد
  • سیر رنده شده یا خرد شده : یک حبه
  • گوجه فرنگی خرد شده : ۴۰۰ گرم
  • گشنیز تازه : دو قاشق غذاخوری

دستور تهیه قیمه بادمجان بدون گوشت

برای تهیه این نوع غذا ابتدا بادمجان ها را به خوبی بشویید و آن ها را به صورت کوچک خرد نمایید. فر را روی دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

بادمجان های خرد شده را روی سینی فر که از قبل کف آن را به کمک کاغذ روغنی پوشانده اید قرار بچینید سپس روی بادمجان ها مقداری روغن زیتون و زیره و نمک بپاشید و سینی را به مدت ۲۰ دقیقه درون فر که از قبل کرده اید قرار دهید و اجازه دهید تا بادمجان ها کبابی شوند و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه یک بار آن ها را بچرخانید تا همه قسمت های بادمجان کبابی شود.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

درون تابه ای مناسب مقداری روغن زیتون بریزید و پیازهای نگینی خرد شده را مقداری تفت دهید سپس درب تابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا پیازها پخته و نرم شوند.

زردچوبه و فلفل و سیر و زنجبیل را به پیازها بیفزایید و آن ها را هم بزنید سپس مقداری آب سرد به مخلوط مواد اضافه کنید. دال عدس و فلفل سیاه و گوجه فرنگی خرد شده را به تابه بیفزایید و درب تابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا مواد به دمای جوش برسند و خورشت نیز به مدت ۳۰ دقیقه بپزد و جا بیفتد.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

بعد از اینکه خورش به خوبی پخته شد مقداری گشنیز تازه و خرد شده را به همراه بادمجان کبابی به آن بیفزایید و این خورش خوشمزه را به کمک تکه های کبابی شده بادمجان تزیین نمایید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

۲. طرز تهیه یتیمچه

مواد لازم

  • بادمجان بزرگ : شش عدد
  • گوجه فرنگی متوسط : شش عدد
  • پیاز متوسط : سه عدد
  • سیر : ۴ حبه
  • روغن : نصف پیمانه
  • نمک : یک قاشق چایخوری
  • زردچوبه : یک قاشق چایخوری

مراحل پخت یتیمچه

ابتدا بادمجان ها را به خوبی بشویید و پوست آن ها را بگیرید سپس بادمجان ها را به صورت حلقه ای خرد نمایید و روی آن ها مقداری نمک بپاشید تا تلخی بادمجان ها گرفته شود و بعد از گذشت ۴۰ دقیقه بادمجان ها را بشویید.

پیاز و گوجه فرنگی را به خوبی بشویید و آن ها را به صورت نگینی خرد نمایید سپس پوست سیر را بگیرید و آن را خرد کنید و مقداری کره یا روغن درون تابه بریزید و پیازها را تفت دهید تا طلایی شوند سپس آن ها را از درون تابه خارج نمایید و سیر خرد شده را نیز تفت دهید و از درون تابه بیرون آورید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

بادمجان ها را درون تابه بریزید و آن ها را تفت دهید و بعد از خارج کردن بادمجان ها از تابه گوجه فرنگی ها را تفت دهید و اجازه دهید تا آب گوشجه گرفته شود.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

همه مواد را به همراه آب و نمک و فلفل و زردچوبه درون قابلمه ای مناسب بریزید و اجازه دهید تا مواد به مدت ۳۰ دقیقه پخته شوند سپس آن ها را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و به همراه نان و ترشی و سبزی و … این غذای خوشمزه را میل کنید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

۳. طرز تهیه پیتزای سبزیجات بدون گوشت

مواد لازم

  • خمیر پیتزا : به تعداد نفرات
  • سس مخصوص پیتزا : به مقدار لازم
  • پنیر پیتزا رنده شده : به مقدار لازم
  • قارچ خام و خرد شده : یک پیمانه
  • ذرت پخته شده یا کنسرو ذرت : یک پیمانه
  • زیتون سبز یا سیاه : یک پیمانه
  • فلفل دلمه ای سبز و زرد یا قرمز : یک عدد
  • برگ ریحان : به میزان لازم
  • گوجه گیلاسی : به میزان لازم پیاز قرمز : یک عدد
  • کلم بروکلی : به میزان لازم
  • کره : به میزان لازم

مراحل پخت پیتزا سبزیجات

برای تهیه این نوع پیتزا ابتدا خمیر پیتزا را آماده نمایید. برای طرز تهیه خمیر پیتزا کلیک کنید همچنین می توانید از خمیر پیتزا آماده برای پخت پیتزای سبزیجات استفاده کنید.

روی سطحی صاف را آرد پاشی نمایید و خمیر پیتزا را روی آن پهن نمایید و به کمک وردنه یا دست خمیر را گرد نمایید و کف و اطراف قالب را چرب کنید سپس کاغذ روغنی را در کف قالب پهن نمایید و خمیر را روی قالب قرار دهید.

برای تهیه سس مخصوص پیتزا ، رب گوجه فرنگی و سس کچاپ را درون تابه بریزید سپس آن ها را به کمک کره تفت دهید و آویشن و فلفل و … را به سس بیفزایید سپس روی سطح خمیر را به سس مخصوص آغشته نمایید و روی سس ، پنیر پیتزا بریزید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

سبزیجاتی را که آماده کرده اید روی سطح خمیر بچینید سپس گوجه گیلاسی و زیتون ها را از وسط نصف کنید و روی مواد پیتزا بریزید و برگ ریحان را هم خرد نمایید و روی سبزیجات قرار دهید همچنین بروکلی ها را نیز به صورت ریز خرد کنید و روی سطح پیتزا قرار بدهید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

پنیر پیتزا را روی سبزیجات بریزید سپس قالب را درون فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید و در صورت تمایل می توانید در اواخر پخت مقداری کره ذوب شده روی مواد بریزید سپس پیتزا را درون فر بیرون آورید و آن را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و برش بزنید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

۴. طرز تهیه هویج پلو بدون گوشت

مواد لازم

  • برنج : سه پیمانه
  • هویج بزرگ : سه عدد
  • پیاز : دو عدد
  • دارچین : یک قاشق غذاخوری
  • زعفران دمکرده : یک قاشق غذاخوری
  • روغن : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم

مراحل پخت هویج پلو خوشمزه

برای تهیه هویج پلو ابتدا برنج را از چند ساعت قبل به همراه مقداری آب و نمک خیس نماید. درون قابلمه ای مناسب مقداری آب بریزید و اجازه دهید تا آب به دمای جوش برسد و نمک را درون قابلمه بریزید. آب برنج را خالی کنید و برنج را به آب در حال جوش بیفزایید و بعد از گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برنج را درون آبکش بریزید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

پیازها را خرد نمایید و آن ها را تفت دهید. هویج را هم به صورت درشت رنده کنید و پیازها بیفزایید و تفت دهید و مخلوط مواد را به صورت مدام هم بزنید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

پیازها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود. هویج ها را رنده درشت کنید و به پیاز اضافه نمایید، مواد را مدام هم بزنید تا ته نگیرند.

در این مرحله از طرز تهیه غذاهای بدون گوشت بعد از اینکه رنگ هویج ها عوض شد مقداری زردچوبه و فلفل و نمک به آن ها بیفزایید و مقداری آب جوش نیز به مخلوط مواد اضافه کنید سپس درب تابه را روی آن قرار دهید و اجازه دهید تا مخلوط سبزیجات به مدت ۲۰ دقیقه پخته شوند.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

بعد از گذشت ۲۰ دقیقه حرارت گاز را خاموش نمایید و درب ظرف را بردارید تا مخلوط هویج خنک شود. ته قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر خود را در کف قابلمه قرار دهید و یک لایه از برنج را درون قابلمه بریزید سپس یک لایه از مخلوط مواد را به همراه پودر دارچین روی لایه برنج بریزید و این روش را تکرار کنید تا مخلوط مواد و برنج تمام شوند.

زعفران دمکرده را به همراه مقداری روغن و آب روی برنج بریزید و حرارت گاز را زیاد کنید تا برنج بخار کند سپس زیر قابلمه را کم نمایید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد. برنج پخته شده را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و آن را تزیین کنید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

۵. دستور تهیه قورمه سبزی بدون گوشت

مواد لازم

  • لوبیا قرمز : یک پیمانه
  • قارچ خرد شده : یک پیمانه
  • پیاز متوسط : یک عدد
  • سبزی مخصوص قورمه پاک شده : یک کیلوگرم
  • روغن زیتون : ۸ قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی : ۴ قاشق غذاخوری
  • دارچین و زعفران و زیره سیاه : از هر کدام ۱/۲ قاشق چایخوری
  • فلفل : به مقدار لازم
  • نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

مراحل پخت قورمه سبزی بدون گوشت

ابتدا لوبیا را از شب قبل خیس کنید و آب آن را چند مرتبه عوض کنید تا نفخ لوبیا گرفته شود سپس لوبیا را به همراه دو لیوان آب بپزید. سبزی قورمه سبزی و پیاز و قارچ را خرد نمایید و به مخلوط سبزیجات را به همراه چند لیوان آب درون ظرفی مناسب بریزید سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید تا مواد به دمای جوش برسند.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

لوبیا و نمک و فلفل و ادویه ها را به مخلوط سبزی بیفزایید و اجازه دهید تا مواد خورش به خوبی پخته شوند. در اواخر پخت زعفران و لیمو عمانی را به خورشت بیفزایید سپس روغن زیتون را روی خورش بریزید و اجازه دهید تا خورش پخته شود و به خوبی جا بیفتد.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

خورش را درون ظرفی مناسب برای سرو بریزید و آن را به همراه برنج میل کنید.

۵ تا از بهترین غذاهای بدون گوشت ایرانی برای پذیرایی از مهمان ها

در این مطلب با طرز تهیه غذاهای بدون گوشت در خدمت شما عزیزان بودیم که امیدواریم با توجه به مراحل ذکر شده بتوانید این نوع غذاها را در منزل بپزید و از طعم بی نظیر آن ها نهایت لذت را ببرید.

منبع : آرگا

برچسب :


منبع

این مطالب را نیز ببینید!

طرز تهیه ماهی گریل شده لذیذ و خوشمزه

طرز تهیه ماهی گریل شده لذیذ و خوشمزه

همانطور که می دانید ماهی از خواص شگفت انگیزی برخوردار است و نقش مهمی در …

دیدگاهتان را بنویسید