صفحه اصلی / دانستنی ها / علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

ادویه ها یکی از چاشنی های پرکاربرد در انواع غذاها می باشند که به منظور طعم دادن به غذا و دلچسب تر نمودن آن مورد استفاده قرار می گیرند. مدت زمان استفاده از ادویه ها و تاریخ مصرف آنها به نوع آماده سازی آنها و نحوه نگهداری از آنها بستگی دارد.

خراب شدن ادویه ها

جالب است که بدانید ادویه ها و سبزیجات خشک شده مثل سایر مواد غذایی دارای تاریخ انقضا هستند و امکان خراب شدنشان وجود دارد و خشک و پودری بودن آنها دلیل بر این نیست که برای همیشه می توانید از آنها استفاده نمایید. شاید ظاهر ادویه ها بعد از گذشت مدت طولانی بدون تغییر بمانند و قابل مصرف دیده شوند اما در واقع ادویه ها یا سبزیجات خشک شده بعد از مدتی دیگر طعم و بو واقعی خود را ندارند و استفاده آنها در غذا باعث تغییر بخصوصی نخواهد شد. برخی از روش ها وجود دارند تا بتوانید از ادویه های خود به درستی نگهداری کنید تا طعم اصلی خود را حفظ کنند و همچنین با تاریخ انقضا آنها آشنا شوید.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

روش های نگهداری از ادویه ها و سبزیجات خشک

خراب شدن ادویه ها به دلایل مختلفی ایجاد می شود که در ادامه با روش هایی برای پیشگیری از این موضوع و روش های درست نگهداری از آنها آشنا می شویم:

  • ادویه ها و سبزیجات خشک شده تان را بهتر است در ظروف فلزی درب دار یا ظروف شیشه ای قهوه ای رنگ نگه دارید تا مواد معطر در اویه ها دچار فعل و انفعال نشوند.
  • در مکانی خشک و خنک ادویه ها و مواد خشک آشپزخانه را نگهداری نمایید.
  • هیچوقت ادویه ها و مواد خشک شده را در نزدیکی گرما و اجاق گاز قرار ندهید چون این گرما باعث از بین رفتن کیفیت این مواد می شود و زودتر خراب می شوند.
  • مواد غذایی به خصوص ادویه های خود را در معرض نور مستقیم خورشید و گرمای آن قرار ندهید.
  • برای ماندگاری بیشتر طعم و عطر ادویه ها بهتر است تا آنها را به شکل اولیه و اصلی خود نگهداری نمایید و در هنگام استفاده به اندازه ای که می خواهید آسیاب کنید تا عطر و طعم آنها حفظ گردد.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

  • در  زمان خرید ادویه به نوع بسته بندی آنها توجه کنید و نوع استریل شده در بسته بندی بهداشتی را خریداری کنید. زیرا ممکن است به میکروب های خاک آلوده باشند.
  • سعی کنید ادویه را به شکل اصلی و آسیاب نشده خریداری کنید و خودتان در خانه آنها را آسیاب نمایید زیرا ممکن است ادویه های آسیاب شده آماده در بازار اصل نباشند و مواد افزودنی داشته باشند.
  • از نگهداری ادویه ها در فریزر بپرهیزید زیرا بعد از خارج کردن ظرف ادویه از فریزر باعث می شوید تا ظرف نگهدارنده با دمای بیرون چگالش ایجاد کند و طعم ادویه ها از بین برود.
  • ادویه جات و سبزیجات خشک خود را در مکان های مرطوب نگهداری نکنید تا عطر و طعم آنها برای مدت زمان طولانی تری باقی بماند. در زمان آشپزی وقتی که می خواهید ادویه به غذا اضافه کنید ظرف ادویه را مستقیما روی غذا نگیرید چون بخار غذا به ادویه ها رطوبت داده و باعث خراب شدن زودتر آنها می شود. از یک قاشق برای انتقال ادویه به غذا استفاده کنید.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

ادویه جات را تا چه مدت زمانی می توان نگهداشت؟

همانطور که قبلا هم اشاره کردیم طول عمر ادویه جات و سبزیجات خشک شده به شکل آماده کردن و نوع نگهداری از آنها وابسته می باشد. ادویه جات کاملی مانند میخک و دارچین را می توانید به مدت ۴ تا ۵ سال نگهداری نمایید، همچنین فلفل کامل آسیاب نشده را نیز می توانید حدود ۵ تا ۶ سال نگهداری کنید. برخی از ادویه های خرد شده و آسیاب شده مانند جوز هندی، دارچین و زیره سبز و کاری را نیز می توان به مدت ۲ تا ۳ سال در شرایط درست نگهداری کرد.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

سبزیجات خشک شده

در صورتی که سبزیجات به شکل طبیعی که خشک شده اند بمانند می توانید آنها را در مکان مناسب و ظرف مناسب در حدود ۳ تا ۴ سال نگهداری نمایید، ولی اگر سبزیجات را خرد و پودر کرده باشید ۲ تا ۳ سال قابل نگهداری می باشند.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

تاریخ انقضای انواع دانه

برخی از دانه ها مانند رازیانه را می توانید در مکان مناسب به مدت ۴ سال نگهداری کنید، همچنین برخی دیگر مانند خشخاش و کنجد را به مدت ۲ سال می توان نگه داشت و بعد از آن باید آنها را دور بریزید چون خاصیت خود را از دست می دهند.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

تاریخ انقضای عصاره ها

بعضی از عصاره ها مثل عصاره نعناع را می توانید به مدت ۴ سال نگهداری کنید. همچنین عصاره خالص وانیل را به خاطر اینکه در محتوایش الکل بالایی دارد فقط می توانید به مدت ۱ سال سلامت نگهداری کنید.

علائم خراب شدن ادویه جات و بررسی تاریخ انقضای ادویه های مختلف

شناسایی ادویه ها و سبزیجات کهنه و قدیمی شده

همانطور که گفته شد ادویه ها و سبزیجات خشک شده پس از گذشت مدت زمانی طعم و خاصیت خود را از دست خواهند داد به همین جهت استفاده آنها در غذا بی نتیجه خواهد بود. حال اگر می خواهید از خراب شدن ادویه های خود و کهنه شدن آنها آگاه شوید روش زیر را اجرا کنید:

کمی از ادویه مورد نظر خود را در کف دست خود بریزید و کمی مالش دهید تا روغن های فعالی که در آن وجود دارند فعال گردند، بعد از آن ادویه را بو کنید در صورتی که بوی از آن به مشام نرسی یعنی ادویه شما قابل استفاده نیست و باید دور ریخته شود، حال اگر بوی ادویه به خوبی به مشام برسد می توانید از آن استفاده کنید.

منبع : آرگا

برچسب :


منبع

این مطالب را نیز ببینید!

راهنمای کاشت و پرورش گیاه قاشقی

راهنمای کاشت و پرورش گیاه قاشقی

جالب است بدانید که در واقع بیش از ۱۰۰۰ گونه مختلف از گیاه قاشقی یا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *