صفحه اصلی / دانستنی ها / تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

موز و پلانتین دو میوه کاملا شبیه به هم و از یک خانواده هستند که اغلب افراد آنها را با هم اشتباه می گیرند و همچنین بیشتر مردم با پلانتین آشنایی ندارند و نمی دانند چیست. برای بررسی بیشتر این دو میوه و اختلافات بین آنها در ادامه این مطلب همره ما باشید.

تفاوت بین موز و پلانتین

شایدد برایتان اتفاق افتاده باشد که بعد از خوردن موز دچار مشکلات در گوارش شوید و تجربه متفاوتی با زمان های دیگر داشته باشد و حس گیر کردن چیزی در معده برایتان ایجاد شده باشد، در این مورد باید بگوییم که شما به اشتباه در عوض خرید موز پلاتین خریداری کرده اید! پلاتین و موز تا حدودی شبیه به هم هستند و از نظر ظاهری تشخیص مشکلی دارند. اغلب افراد از پلاتین خبر نداشته و فقط در مورد موز اطلاعاتی دارند، به همین دلیل ممکن است در برخی موارد بجای موز، پلاتین بخرند. در این مطلب قصد داریم شما را با پلاتین آشنا سازیم و به بررسی تفاوت های بین موز و پلانتین بپردازیم.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

پلانتین چیست؟

پلاتین یک منبع بزرگ و سرشار از کربوهیدرات های پیچیده می باشد که انواع ویتامین و مواد معدنی در آن وجود دارد. میوه پلانتین یک ماده غذایی مقوی است که سالیان سال است از آن در سراسر جهان استفاده می شود.

  • پلانتین یا همان موز مخصوص پخت پز، شیرینی کمتری نسبت به موز داشته اما از موز تا حدودی نشاسته ای تر است.
  • تفاوت دیگر بین موز و پلانتین این است که موز شیرین یا همان موز دسری در آمریکا و اروپا از محبوبیبت بالایی برخوردار می باشد اما پلانتین بیشتر بر سر سفره های مردم کشورهای گرمسیری دیده می شود و این کشورها بیشتر از آن استفاده می کنند.
  • همچنین دیگر تفاوت بین موز و پلانتین در این است که از پلانتین بیشتر در پخت و پز استفاده می شود اما موز شیرین اینگونه نیست.

مزه پلانتین در واقع خیلی خوشایند نمی باشد و در حالت خام خوش طعم نیست به همین جهت نباید گول ظاهر آن را خورد و مثل موز آن را خام مصرف نمود.

همانطور که گفته شد پلانتین دارای ویتامین های مختلفی مثل ویتامین C، ویتامین A، ویتامین B6 و مواد معدنی و همچنین پتاسیم و فیبر می باشد.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

ارزش غذایی پلانتین

همانطور که گفته شد پلانتین دارای ارزش غذایی بالایی است و کربوهیدارت های پیچیده ای در آن وجود دارند. بر طبق گفته وزارت کشاورزی آمریکا، یک فنجان پلانتین برش خورده در حدود ۱۴۵ گرم دارای ارزش غذایی زیر می باشد:

  • ۱۷۹ کالری
  • بدون چربی
  • یک گرم پروتئین
  • ۴۸ گرم کربوهیدرات
  • ۴ گرم فیبر
  • ۷۳۹ میلی گرم پتاسیم
  • ۲۷ میلی گرم ویتامین C
  • ۸۳ میلی گرم ویتامین A
  • ۴۴ میلی گرم ویتامین B6
  • ۵۵ میلی گرم منیزیم

همانطور که مشخص شد پلانتین فاقد پروتئین و چربی بوده به همین علت به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم و متعادل شناخته می گردد.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

موز

همانطور که اغلب ما می دانیم موز نام میوه ای است گرمسیری که بیشتر در جنوب شرق آسیا، شبه جزیره مالزی و استرالیا رشد کرده و پرورش داده می شود. در حال حاضر در برخی از مناطق گرمسیری که رطوبت مناسب نیز دارند موز کاشته می شود. درختان موز در کناره های جنگل ها رشد می نمایند و به همین دلیل بیشتر از سایر درختان در برابر تخریب و آتش سوزی جنگل قرار می گیرند. موز معمولی شیرین بوده و دارای طعمی دلچسب است و به شکل خام مصرف می شود. تفاوت اصلی بین موز و پلانتین در مزه آنها می باشد.

ارزش غذایی موز

یک عدد موز خام بدون پوست دارای ارزش غذایی زیر است:

  • ۷۵ درصد آب
  • ۲۳ درصد کربوهیدرات
  • ۱ درصد پروتئین
  • مقدار متوسطی از ویتامین C، منگنز و فیبر
  • مقدار ناچیزی چربی
  • ویتامین B6 موجود در ۱۰۰ گرم موز حدود ۳۱ درصد از نیاز روزانه بدن می باشد
  • ۸۹ کالری در هر ۱۰۰ گرم موز
  • ۸ درصد پتاسیم در هر ۱۰۰ گرم موز (چیزی حدود ۴۹۹ میلی گرم پتاسیم در موز سبز خام)

همانطور که دیدیم بر خلاف تصور عموم موز دارای پتاسیم پایینی است. همچنین می توانید در لینک مقابل خواص موز را نیز مشاهده کنید.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

پلانتین باید از کجا تهیه شود؟

همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد پلانتین در بیشتر نقاط گرمسیر جهان از آمریکای جنوبی و مرکزی تا کارائیب، آفریقا و جنوب شرق آسیا پرورش می یابد. میوه پلانتین نوعی محصول غیر فصلی است که در تمام طول سال در دسترس می باشد. در اکثر نقاط جهان از پلانتین به عنوان ماده غذایی با ارزش در رژیم غذایی استفاده می گردد و به عنوان یک منبع خوب به منظور تامین کالری مورد نیاز برای مردم ساکن در مناطق گرمسیر شناخته می شود. پلانتین را می توانید در اکثر فروشگاه های مواد غذایی معتبر در سرار جهان تهیه نمایید.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

فواید پلانتین

پلانتین به دلیل دارا بودن مواد مغذی بسیار دارای فوائد زیادی نیز می باشد، از مهمترین فوائد این میوه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پلانتین و خاصیت تقویت کنندگی گوارش:

فیبر نوعی ماده مغذی است که در پلانتین وجود دارد، فیبر باعث می شود تا سیستم گوارشی به درستی عمل کند و اجابت مزاج بهتر شود. فیبر باعث می شود تا مدفوع نرم شود و در نتیجه از یبوست جلوگیری می کند. داشتن یک رژیم غذایی حاوی فیبر می تواند خطر هموروئید و بیماری دیورتیکولی، بیرون زدگی های کوچک کیسه مانند از روده بزرگ را کمتر نماید.فیبر سبب ایجاد حس سیری در فرد می شود و گوارش را کند می نماید، همچنین می تواند باعث مدیریت کلسترول تا حدودی شود.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

همانطور که گفتیم پلانتین دارای کربوهیدرات های پیچیده ای مثل نشاسته و فیبر می باشد، بر خلاف تصور این مواد می توانند در کنترل وزن کمک کننده باشند. فیبر و کربوهیدرات های پیچیده نسبت به سایر کربوهیدرات هایی که در غذاها وجود دارند کمتر پردازش می شوند و سرععت گوارش آرام تری دارند. این مواد باعث می شوند تا فرد حس پری معده و سیر بودن را برای مدت طولانی داشته باشد و به نوعی باعث ایجاد پرهیز از پرخوری در فرد خواهد شد و به این روش در کنترل وزن کمک کننده است.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

  • سرشار از آنتی اکسیدان:

پلانتین چیزی حدود ۳۲ درصد از میزان توصیه شده ویتامین C را در هر یک پیمانه دارا می باشد. ویتامین C نوعی آنتی اکسیدان می باشد که به تقوست سیستم ایمنی بدن کمک زیادی می کند. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدان برای مقابله با رادیکال های آزاد بدن می باشد که در رابطه با برخی موارد مانند افزایش سن، بیماریه ای قلبی، برخی سرطان ها کمک کننده است. مصرف ویتامین C بسیار مفید برای مقابله با انواع سرطان های روده، سینه و … می باشد. افرادی که دچار سرطان می شوند دارای تراکم پایین تر ویتامین C در خونشان هستند.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

  • مفید برای قلب:

همانطور که گفته شد پلانتین دارای پتاسیم بالایی می باشد، این میزان پتاسیم به منظور حفظ مایعات سلولی در بدن که باعث کنترل فشار خون و ضربان قلب می شوند، ضروری می باشد. پلانتین به دلیل داشتن ویتامین B6 و یک فنجان از آن دارای ۳۴ درصد از این ویتامین می باشد. این ویتامین با کاهش سطح هموسیستئین کمک زیادی به کاهش سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی می کند. بعلاوه فیبر موجود در این میوه کلسترول را کاهش داده و باعث حفظ عملکرد بهتر قلب خواهد شد.

روش مصرف و کاربردهای پلانتین

تفاوت دیگر بین موز و پلانتین این است که پلانتین بر خلاف موز بیشتر به شکل سرخ شده در کنار برخی غذاها و یا بستنی استفاده می شود. پلانتین بعد از سرخ شدن از عطر و طعم خوشایندی برخوردار می شود، اما نوع سرخ شده این میوه تا حدودی ناسالم بوده و اگر در سرخ کردن آن از روغن های ناسالم تر نیز استفاده شود به منظور کاهش وزن مناسب نمی باشد.

تفاوت موز و پلانتین و نحوه تشخیص آن

همچنین می توان از پلانتین به عنوان نوعی سبزی نشاسته ای به جای سیب زمینی استفاده کرد. گریل شده پلانتین و یا پخته شده آن عطر و طعم بیشتری از خود نشان می دهد. در موارد دیگر می توانید از پلانتین در خورشت گوشت یا سبزیجات استفاده کنید و یا آن را با ماهی گریل نمایید.

منبع : آرگا

برچسب :


منبع

این مطالب را نیز ببینید!

دلیل پیدایش فصل ها و چگونگی پدید آمدن هر فصل

دلیل پیدایش فصل ها و چگونگی پدید آمدن هر فصل

بسیاری از افراد فکر می کنند که در تابستان خورشید به زمین نزدیک تر می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *